בשורה לענף המזון: אלקטרו-פוליש משפר את העמידות בפני בקטריות | לימת | 29.08.08
תעשיית המזון היא אחת התעשיות הרגישות בכל הנוגע לרמת הניקיון הנדרשת במערכות שבהן נעשה שימוש. המערכות לשימור, לעיבוד ולטיפול בבשר ובעופות חייבות להיות בעלות עמידות גבוהה מפני בקטריות שמזהמות את התוצר, לפני שזה מגיע לצרכן.
פלדת אל חלד עלולה להכיל ביופילמים בקטריאליים. כלומר, בקטריות עשויות להופיע בזמן עיבוד המזון (בשר, עוף וכו), אשר נדבקות למשטחי הפלדה הרטובים של המערכות. כאשר הבקטריות מצטברות, הן נצמדות אחת לשנייה ומפתחות חומרים חוץ-תאיים, אשר יוצרים שכבה בקטריאלית שלא ניתן להסיר בשטיפה.
לאחר שנודע כי פלדת אל חלד עלולה להכיל ביופילמים בקטריאליים, נערך בדאלאס שבארה"ב מחקר שבחן סוגים שונים של פלדה ואת עמידותן מפני זיהום זה. מחקר זה היה קריטי במיוחד עבור תעשיית המזון, המחפשת את הדרכים הטובות והמתקדמות ביותר למנוע סכנה של הימצאות בקטריות בבשר ובעופות מעובדים. מסיבה זו הוחלט לבחון את רמת ההתנגדות של סוגי הפלדה השונים.
אחד מסוגי הפלדה שנבחנו הייתה פלדת אל-חלד שעברה אלקטרו-פוליש. החדשות שעלו מהמחקר היו טובות עבור תעשיית המזון: הפלדה שעברה אלקטרו-פוליש זכתה לא רק במראה מבריק המזכיר ציפוי כרום, אלא גם אופיינה ברמת חסינות גבוהה ביותר מפני הצטברות בקטריות. המחקר אמנם מצא כי גם שיטות מסורתיות יותר של ליטוש מפחיתות את ההצטברות של ביופילמים בקטריאליים במערכות לעיבוד בשר ועופות, אולם התוצאה הטובה ביותר הושגה על ידי תהליך של אלקטרו-פוליש, ובאופן ברור. ייתכן כי הסיבה לכך היא שתהליך אלקטרו-פוליש משנה את המטען החשמלי של הפלדה, והמטען החשמלי החדש פגוע משמעותית ביכולת הבקטריות להיצמד לפני השטח של מתכות.
תעשיית המזון מחויבת בראש ובראשונה לסביבת עבודה נקייה מבקטריות וחסינה מפני זיהומים. כל החברות בתחום חייבות לזהות את המקומות שבהם ישנה סכנת זיהום, ולנקוט באמצעים שיימנעו זאת. ממצאים אלו, המצביעים על היתרונות של אלקטרו-פוליש על פני שיטות ליטוש אחרות, חשובים במיוחד בשל קצב הייצור הגבוה. התוצאות חד משמעיות: פלדת אל חלד שעברה אלקטרו-פוליש צוברת באופן משמעותי פחות תאים בקטריאליים והיא הפתרון המתקדם והיעיל ביותר למערכות שצריכות למנוע הצטברות בקטריות בכל מחיר.
לימת מבצעת טיפול אלקטרו-פוליש של פלדת אל חלד עבור חברות בתעשיית המזון המעוניינות בפתרון היעיל והמתקדם ביותר, השומר על רמת הסניטציה הגבוהה ביותר. טיפול זה הוכיח עצמו כיעיל יותר מחומרי ניקוי וחיטוי, וכזה שמפחית את כמות הכימיקלים הנדרשת על מנת לשמור על רמת הסניטציה הגבוהה ביותר של מערכות לעיבוד מזון.
אלקטרופוליש
פסיבציות תקניות, הסרת תחמוצות,
נקיונות מיוחדים, עיבוד כימי למתכות אנודייז לטיטניום, ליטוש אלקטרוכימי לפלדת אל-חלד, אלומיניום, נתכי נחושת וטיטניום.